De naam MUG was al jaren een begrip en bij velen bekend. Reden om de naam te veranderen was er niet. Het logo met daarin de bekende sjalonstok werd wel gewijzigd in een modernere versie passend bij de dynamiek van MUG.
Vanwege de sterke groei van de afdelingen Infra, Milieu en Geo-informatie was de huisvesting in Groningen en Bedum niet meer toereikend. Daarnaast was er al langere tijd de wens om alle afdeling onder een dak te huisvesten. Op het bedrijventerrein Eemspoort te Groningen werd in april 2003 een nieuw kantoorpand betrokken. Alle afdeling onder één dak op een mooie zichtlocatie aan de Zuidelijke Ringweg van Groningen.
Ook eind 2005 was groei weer de reden om te kijken naar een nieuw jasje. Na diverse panden te hebben bekeken, werd een geschikte locatie in Leek gevonden. Wederom een zichtlocatie, ditmaal aan de A7 op industriepark Leeksterhout. Een prima locatie op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe.
In 2008 hebben we met het aantrekken van een aantal archeologen de afdeling Archeologie toegevoegd. Begin 2011 is het innovatieve onderdeel Geo-ICT bij de afdeling Geo-Informatie gevoegd en wordt dit als een aparte discipline in de markt gezet. Geo-ICT blijkt een mooie verbindende factor in de markt (GIS-analyse en GIS-oplossingen) en blijkt ook voor het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende afdelingen van MUG een goede ontwikkeling.