MUG Ingenieursbureau omarmt Sustainable Development Goals (SDG)

26 september 2024

Bij MUG Ingenieursbureau geloven we dat wij een verantwoordelijkheid hebben om de wereld een stukje mooier en duurzamer achter te laten. We hebben al verschillende maatregelen genomen voor een duurzamere bedrijfsvoering. We hebben bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van onze kantoren, drinken uit herbruikbare bekers en rijden steeds meer elektrisch.

Ook in onze projecten proberen wij creatieve manieren te vinden om in onze projecten vanuit een duurzame, emissieverlagende, circulaire en klimaatadaptieve wijze te adviseren en ontwerpen. We zijn dus al zeker op de goede weg, maar we willen duurzaamheid echt verankeren in ons bedrijfsbeleid door middel van een duurzaamheidsstrategie.

SDG's blauwdruk voor duurzame toekomst
Op SDG Action Day 2024 hebben we een drietal Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties geadopteerd als uitgangspunt van onze duurzaamheidsstrategie. De SDG’s vormen een blauwdruk voor een betere en duurzamere toekomst voor iedereen. Als ingenieursbureau zien we het als onze plicht om bij te dragen aan deze mondiale doelstellingen.

We richten ons in het bijzonder op:

  • SDG 7. Wij willen bijdragen aan het verzekeren van toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen in 2030. Hierbij horen o.a. het verhogen van het aandeel van hernieuwbare energie en verbetering in energie-efficiëntie.
     
  •  SDG 9.  Wij gaan aan de slag met de bouw van veerkrachtige infrastructuur, het stimuleren van innovatie en de bevordering van inclusieve en duurzame industrialisering.
     
  • SDG 11. Deze daagt ons uit om steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam te maken. Ook de bescherming van het culturele en natuurlijk erfgoed valt onder deze SDG. We nodigen onze medewerkers, partners en klanten uit om zich bij ons aan te sluiten in deze cruciale missie. Samen kunnen we bouwen aan een duurzamere toekomst.

Certificering